Spojení zábavy a dobrého skutku? ING Bank při celofiremním teambuildingu dokázala, že to jde

Praha, 3. července 2018 – Teambuilding mívá tradičně podobu aktivit, jejichž cílem je zaměstnance zabavit a věnovat jim veškerou pozornost. Proč to ale nezkusit jinak? V ING Bank se letos rozhodli princip teambuildingu trochu pootočit a společně se pustili do revitalizace prostoru Kasáren Karlín. Celofiremní akce se zúčastnilo téměř 200 zaměstnanců včetně top managementu.

„Oblasti CSR se jako firma věnujeme dlouhodobě a vždy se snažíme zapojovat samotné zaměstnance. Rok od roku nám projekty přibývají a lidi to stále více baví. Do kasáren dorazili téměř všichni zaměstnanci včetně nejvyššího vedení. Den vnímali jako plnohodnotně využitý čas, v rámci kterého si navíc mohli vyzkoušet úplně jinou pracovní náplň, než na kterou jsou zvyklí z kanceláří,“ popisuje Veronika Němcová, ředitelka korporátní komunikace a CSR ING Bank ČR. „Takovýto teambuilding určitě naplnil vše, co měl. Lidé se mezi sebou blíže poznali z úplně nového úhlu, dobře se pobavili a ještě dohromady jako tým odvedli pořádný kus dobré práce, na který jsou právem pyšní,“ doplňuje Němcová.

Kasárna Karlín byla v minulosti spojena s působením vojenských útvarů a nedávno se otevřela široké veřejnosti jako sportovně kulturní prostor, který si mezi Pražany rychle získal velkou oblibu. V červnu ho čekaly první narozeniny a bylo proto potřeba místo zkrášlit. Zaměstnanci ING Bank se úkolu zhostili a věnovali v rámci teambuildingu celkem 1000 hodin práce na rekonstrukci oken, výrobu lavic a dřevěných herních prvků, sázení květin a stromů, malování herních prvků i na další úklidové aktivity.