ING je podle Extelu opět nejlepším makléřem Beneluxu a CCE

ING byla v panevropském průzkumu Extel společnosti Thomson Reuters již potřetí za sebou zvolena nejlepším akciovým makléřem v Beneluxu a střední a východní Evropě.

Globální ředitel akciových trhů Mark Pieter de Boer k tomu řekl: „V době, kdy je orientace na zákazníky důležitější než kdykoli předtím, si tohoto uznání na trzích, kde působíme, mimořádně vážím. Získání prvního místa třikrát po sobě svědčí o silných stránkách naší strategie, která tkví v poskytování špičkových, do hloubky jdoucích informací na našich hlavních trzích.“

V Beneluxu se podíl hlasů pro ING zvýšil z loňských 15,5 % na letošních 19,5 %. Banka tak má před konkurenty velký náskok. ING v rámci Beneluxu vybojovala první místo ve třech ze čtyř základních kategorií ocenění. Vedoucí pozici si udržela v kategoriích Prodej a Přístup pro podniky (Sales and Corporate Access), zatímco v oblasti Výzkumu (Research) se vyhoupla ze třetí pozice na zlatou příčku a v Obchodě a provádění transakcí (Trading and Execution) skončila těsně na druhém místě.

Ve střední a východní Evropě si ING vydobyla vítězství díky prvnímu místu v kategoriích Prodej (Sales) a Obchod a provádění transakcí (Trading and Execution). V oblasti Ekonomiky a makroekonomiky (Economics & Macro) tým ING poskočil z loňského 20. místa na třetí pozici, přičemž individuální cenu získal hlavní ekonom ING pro rozvíjející se trhy Simon Quijano Evans. Celkový podíl ING na hlasech v CEE vzrostl z 16,7 % na 19 %.

Průzkum Extel, který realizuje společnost Thomson Reuters sleduje spokojenost klientů s makléřskými službami a odbornými analýzami, které vytvářejí banky a jiné finanční instituce. Své mínění v průzkumu vyjádřilo více než 7 500 účastníků z 62 zemí, kteří dohromady odevzdali více než 250 000 individuálních hlasů. Výsledky byly zveřejněny v úterý 12. června 2012 na slavnostní ceremonii v londýnské City.