ING Bank rozšiřuje nabídku podílových fondů

Praha, 17. dubna 2018 – ING Bank rozšiřuje své portfolio o jedenáct nových podílových fondů. Jedná se o devět fondů nových a dva, které nahrazují aktuálně nabízené fondy z tzv. „rozšířené nabídky“ pro zkušenější investory. Banka tak reaguje na změnu investičních preferencí svých klientů a snaží se aktivně vyhledávat nové možnosti na finančních trzích. I díky tomu její objem aktiv ve správě vzrostl v roce 2017 o více jak 30 %. Na základě této statistiky byla ING Bank vyhodnocena jako jeden z nejrychleji rostoucích členů Asociace pro kapitálový trh České republiky.

ING Bank chce rozšířením nabídky podílových fondů reflektovat měnící se preference investorů a pokračovat tak v růstu a upevňování pozice předního poskytovatele inovativních investičních řešení, které nabízí jak on-line, tak na svých pobočkách.

Mezi jedenácti nově zařazenými fondy je i fond NN (L) Intl. Czech Equity, prostřednictvím kterého mají klienti možnost podílet se na vývoji akciového trhu v České republice a v zemích střední a východní Evropy. Tento český fond, spravovaný manažery ze společnosti NN Investment Partners, je jedním z těch, které již v portfoliu ING Bank byly a nyní se do něj vrací. Devět fondů mají klienti ING Bank možnost vidět úplně poprvé. Nové fondy jsou vedené jak v českých korunách, tak i v eurech a americkém dolaru a patří mezi ně jak dluhopisové, tak akciové a smíšené fondy (viz přehled níže).

„ING Bank tradičně nabízí vyvážené a dostatečně diverzifikované portfolio prestižních podílových fondů, které pečlivě vybíráme z produktových portfolií největších správců aktiv na světě. Vždy se snažíme o to, aby naše nabídka pokryla všechny hlavní investiční styly a scénáře,“ říká Petr Žabža, ředitel investičních a spořicích produktů ve společnosti ING Bank.

ING Bank nabízí své ING podílové fondy buďto zcela bez vstupního poplatku, nebo s 1% poplatkem v případě fondů z tzv. „rozšířené nabídky“ pro zkušenější investory. V rámci časově omezené nabídky je všech 11 nově zařazených fondů od 1% vstupního poplatku zcela osvobozeno pro období 16. 4. 2018 – 31. 5. 2018. Tato nabídka je platná jak pro stávající, tak nové klienty bez ohledu na objem jejich investice.

Dluhopisové fondy – státní dluhopisy

• Franklin U.S. Government Fund (USD)

Dluhopisové fondy – smíšené

• BlackRock Fixed Income Global Opportunities (USD)