Hravé odpoledne na centrále ING Bank patřilo dětem zaměstnanců

Začátkem března se na české centrále ING Bank uskutečnilo hravé odpoledne, které banka uspořádala pro děti svých zaměstnanců. Záměrem aktivity bylo představit dětem zábavný kvíz Hravý finančník seznamující mladou generaci se světem financí. Soutěžící rozděleni do jednotlivých úrovní podle věku předvedli své finanční znalosti a užili si projekt, se kterým banka již třetím rokem navštěvuje české školy a dětské domovy.

Finanční vzdělávání napříč generacemi patří mezi základní oblasti společenské odpovědnosti ING Bank. I proto se společnost letos opět rozhodla zrealizovat vzdělávací projekt Hravý finančník, který se zaměřuje na podporu finanční gramotnosti dětí v základních školách a dětských domovech. Od zahájení projektu v roce 2015 s ním dobrovolníci navštívili 50 škol a dětských domovů a potkali se s bezmála 1 200 dětmi.

Začátkem března se s kvízem seznámily také děti zaměstnanců ING Bank, které v rámci hravého odpoledne poznaly pracovní prostředí svých rodičů a zároveň se zábavnou formou dozvěděly o náplni jejich každodenních aktivit. Děti byly předem rozdělené do odpovídajících věkových kategorií a v přizpůsobených prostorách se jim věnovali samotní zaměstnanci banky. Na mnohých soutěžících bylo znát, že téma financí je u nich doma na denním pořádku a nenechali se zaskočit ani termíny jako úvěr, debet nebo PIN. „Práce s dětmi mě velmi baví. Tentokrát jsme vyzkoušeli s nejstarší skupinou novinku – finanční kvíz zpestřený internetovým hlasováním. Na dětech je hodně znát, kde se doma o penězích mluví více a kde méně. A pozvat děti do míst, kde pracují jejich rodiče, to je pro mnohé z nich vždy zajímavé,“ dodává k akci Jan Müller z Compliance oddělení.

Nejmenší děti se prostřednictvím pohádek s tematikou peněz dozvěděly, jak správně s financemi nakládat.

Hravý finančník ING Bank

Děti na prvním stupni základní školy pracovaly s kvízem v praktickém kufříku. Za správně zodpovězené otázky získaly „peníze“ a nenucenou formou tak mohly poznat jejich hodnotu.

Hravý finančník ING Bank

Děti z nejstarší věkové kategorie měly k dispozici mobilní aplikaci, na které v časovém limitu odpovídaly na kvízové otázky. Aplikace ihned vyhodnotila správné odpovědi a určila pořadí hráčů.